Великден

На 13.04.2023 г. участвахме във Великденска изложба, организирана от Община Стара Загора. Благодарим на г-жа Кръстина Николова /майката на Александър Николов от Трета група/, за идеята и реализацията на композицията, с която се представихме.

Елионора, Теодора, Божидар, Николай и Лиа от Втора група присъстваха пък на празника и се включиха в боядисването на великденски яйца.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Великден

Четяща Стара Загора

По повод проявите, включени в XVIII-ия маратон „Четяща Стара Загора“, възпитаниците от II група и от III група на Детска градина № 6 „Камбанка“, посетиха музей „Литературна Стара Загора“. Там те се срещнаха с автора  Димитър Никленов, който им прочете написаните от него приказки „Моята звездичка“ и „Малкото мече“.

Вярваме, че такива инициативи от най-ранна възраст предизвикват детското любопитство към книгите и техните създатели.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Четяща Стара Загора

Пролет е!

Сезонът, който носи в себе си свежест, енергия и надежди за ново начало.

Неслучайно по това време се отбелязват едни от най-красивите празници – Лазаровден и Цветница.

За да съхрани християнските традиции, ДГ № 6 „Камбанка“ пресъздаде някои от обичаите, характерни за тези дни.

Момичетата, с помощта на техните учители, изплетоха венци от върбови клонки, а люлките в двора на детското заведение бяха украсени празнично. Там нашите силни момци люляха за здраве красивите ни и пременени в народни носии лазарки.

Освен това децата от II група и от III група участваха в творческо ателие „Красотата на пролетта“, където изработиха пъстри цветя от хартия.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Пролет е!

Честита Баба Марта от децата и екипа на ДГ № 6 „Камбанка“!

Днес с радост участвахме в инициативата „Да облечем парк „Пети октомври“ в уникална червено-бяла премяна“, а после посрещнахме и Баба Марта в детската градина.

Благодарим на тези от Вас, които допринесоха с труда си за оформянето на празничната ни украса!

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Честита Баба Марта от децата и екипа на ДГ № 6 „Камбанка“!

Сирни Заговезни

По повод християнския празник Сирни Заговезни деца от ДГ № 6 „Камбанка“, както и техните родители и учители, бяха поканени от НЧ „Настроение – 2017“ да се включат в пресъздаването на българските традиции.

Събитието се проведе на 26 февруари на поляната в парк „Загорка“, където художественият ръководител по народни танци Симеон Стефанов разказа за празника. Той запозна присъстващите с традиционните храни, които се приготвят на този ден, както и с обичая „прошка“. Основен елемент на празничната обредност е и паленето на огньове, за да се прогони злото.

Децата се зарадваха най-много на ритуала „хамкане“ и на летящите бутурници.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Сирни Заговезни

„Помни заветите на Левски!“

В ДГ № 6 „Камбанка“ продължават инициативите, посветени на Васил Левски.

През миналата седмица децата посетиха Хилендарския метох и сведоха глави пред паметника на Апостола на свободата.

На 20 февруари възпитаниците от Трета група участваха в творческо ателие „Помни заветите на Левски!“. Съвместно с екскурзовода и педагога от РИМ Стара Загора – г-жа Румяна Николова, те изработиха книжка за националния ни герой и се запознаха с интересни случки от живота му.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за „Помни заветите на Левски!“

Среща с Дядо Коледа

Коледно настроение завладя малки и големи в ДГ № 6 „Камбанка“. След като изпратиха своите писма до Северния полюс, децата с огромно вълнение очакваха срещата си с Дядо Коледа. И тя не закъсня. На 16.12.2022 г. малчуганите от детското заведение посрещнаха белобрадия старец. Те го поздравиха с танци, песни и стихотворения, а Дядо Коледа развърза големия чувал и раздаде подаръци за всички. Срещата беше вълнуваща и ще топли детските сърца до следващата година.

Посещение в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, град Стара Загора

На 25.11.2022 г. възпитаниците на ДГ № 6 „Камбанка“, гр. Стара Загора, участваха в инициатива, организирана от Община Стара Загора. Събитието се проведе в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Темата беше свързана с Офлайн поредицата за деца „Детска екологична поредица“ на Николай Татаров и Пепа Павлова.  Авторите прочетоха откъс от произведенията си и засегнаха темата „Пчелите, техният принос и опазването им“. Децата отговаряха на въпроси и впечатляваха със знания и умения. За награда получиха материали за оцветяване. След  това децата бяха интервюирани от Радио Стара Загора-БНР. За децата беше забавно и в същото време обогатиха знанията си.

Да се докоснеш до магията

Истинско магично шоу се разигра за децата от ДГ № 6 „Камбанка“, когато „Спектакълът най-интересните детски фокуси“ гостува в детското заведение. По изключително интересен и увлекателен начин за децата бяха представени различни фокуси. Някои от малчуганите влязоха в роля на асистенти на фокусника Фикси. Впечатлени от програмата възпитаниците на детската градина с нетърпение очакват още срещи с магичния свят.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Среща с Дядо Коледа

Посещение в Държавна опера – Стара Загора

През миналата седмица възпитаниците на ДГ № 6 „Камбанка“ гостуваха на Държавна опера – Стара Загора. Те бяха едни от първите сред детските градини, които  посетиха образователния спектакъл „С ударните инструменти в час“. Децата имаха възможността да се запознаят с разнообразни музикални инструменти – някои познати, а други – не толкова познати като вибрафон, глокеншпил и дори камшик. Сценарият и режисурата са дело на Йова Петкова, а изпълнителите – Мирена Митрева, Атсуфуми Ужиие и Иван Кабамитов показаха на децата, че с ударните инструменти може да се изсвири буквално всичко – „Дяволски танц“, „Пиеса“, „Хоро стакато“, „Китка народни ритми“ и други. В края на спектакъла всички деца разгледаха музикалните инструменти, а някои от възпитаниците на детската градина бяха поканени на сцената, за да влязат в ролята на музиканти. И децата, и екипът на детската градина, останаха с незабравими спомени и обещания за нови срещи.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Посещение в Държавна опера – Стара Загора

Великден

На 21.04.2022 г. – Велики четвъртък – на площада пред Катедрален храм „Свети Николай Чудотворец“ се проведе Великденски конкурс – изложба „Пъстър шарен Великден – 2022 г.“. Участие взеха и децата от ДГ № 6 „Камбанка“. Празникът откриха възпитаниците от Втора група на нашето заведение – Мая Христова и Никол Трифонова със стихотворението „Великден“ от Елисавета Багряна. Пет деца от Четвърта „А“ група се включиха в боядисването на яйца. Всички участници в събитието получиха грамоти и подаръци.

Видеоклип

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Великден

Насоки за обучение за 2021/2022 учебна година

НАСОКИ ЗА ОБУЧЕНИЕ И ДЕЙСТВИЯ В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА
ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ тук

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Насоки за обучение за 2021/2022 учебна година