Денят на Баба Марта

По повод 1 март – Денят на Баба Марта – децата от ДГ № 6 „Камбанка“ и ДГ № 29 „Славейче“ гостуваха в Областна администрация – Стара Загора.

Те поздравиха със стихове и песни областния управител и всички служители, работещи в тази институция.

След празничната програма децата се запознаха с обстановката в сградата и си направиха снимки с г-жа Ива Радева и с нейния екип.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Денят на Баба Марта

„Дъга от добродетели“

В ДГ № 6 „Камбанка“ се проведе тържество под надслов „Дъга от добродетели“.

Децата от Втора „а“ група показаха пред своите родители, че вече са научили какво са трудолюбие, честност, благодарност, обич и приятелство.

Чрез стихове, песни и танци те пресъздадоха значението на тези ценности, които са основни за личностното сформиране и развитие на човека.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за „Дъга от добродетели“

Коледа! Един от най-големите християнски празници!

Вълшебният ден, който всеки чака с вълнение, за да се събере с любимите си хора и да сподели с тях не само трапезата, но и своите емоции и преживявания.

Не бива обаче да забравяме и за хората, които в този светъл ден са самотни и които имат нужда от подкрепа!

Водени от идеята да сме полезни, ние екипът на ДГ № 6 „Камбанка“ и Домашен социален патронаж към Община Стара Загора – организирахме инициативата „Да стоплим самотен възрастен човек!“.

Дарителската акция се проведе във времето от 13.12.2023 г. до 21.12.2023 г. и в нея се включиха родителите на децата, както и работещите в детското заведение.

Възпитаниците на ДГ № 6 „Камбанка“ пък подготвиха празнични картички, с които да зарадват по-възрастните наши съграждани.

Събраните хранителни продукти на стойност 1054 лева са вече предадени и предстои да бъдат транспортирани до домовете на потребителите на Домашния социален патронаж.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Коледа! Един от най-големите християнски празници!

Кой е казал, че винаги децата трябва да подготвят празнични програми за семействата си?!

Част от родителите, заедно с учителите на децата от II „б“ група при ДГ № 6 „Камбанка“, разчупиха стереотипа и представиха пред децата авторската театрална постановка „Да спасим Коледа в гората“.

В нея се разказва затова как разтревожени джуджета търсят помощ от феята на гората, за да спасят Коледата от зъл магьосник, който иска да развали празника.

Накрая доброто побеждава и със задружни усилия Коледата е спасена! А за финал – всички заедно се впускат във весела забава.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Кой е казал, че винаги децата трябва да подготвят празнични програми за семействата си?!

Ден на Християнското семейство

По повод Деня на Християнското семейство децата от всички групи подготвиха празнични програми.

Малчуганите от II„a“ група и от II„б“ група поздравиха своите близки с песни и стихове, посветени на семейството. Възпитаниците от II „б“ група изработиха табло, на което всяко дете сподели защо обича родителите си. Децата от III и IV групи представиха пред родителската аудитория тържества под надслов „Аз обичам моето семейство“.

Ще запомним тази прояви с усмивките по лицата на малки и големи, както и с чистата обич, която всеки демонстрира към своето семейство!

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Ден на Християнското семейство

Международен ден на Черно море

През изминалата седмица възпитаниците  от четвърта група при ДГ № 6 „Камбанка“ отбелязаха Международния ден на Черно море с разнообразни дейности. 

От презентацията на техните учители научиха, че във водите му живеят повече от 2000 обитатели и даже разпознаха някои от тях. Децата участваха също в беседа на тема „Как трябва да запазим чисто Черно море?“

Накрая всички колективно изработиха пано от пясък и мидички, изобразяващо морското дъно.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Международен ден на Черно море

„О, будители народни, прекланяме пред Вас глави!“

Денят на народните будители винаги ни връща към най-ярките имена, белязали българската култура и образование. На този ден отдаваме дължимото уважение, почит и признателност към всички светли личности, допринесли за запазване на националната ни идентичност, свобода и духовност.

По този повод възпитаниците от четвърта група при ДГ № 6 „Камбанка“ посетиха РБ „Захарий Княжески“ и представиха музикално – поетична програма за отбелязване на тържествения ден.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за „О, будители народни, прекланяме пред Вас глави!“

Моето любимо животно – изложба на маски

Седмица, посветена на животните, имаха децата от трета група при ДГ № 6 “Камбанка”. През нея те научиха много нови неща за любимите си животни. Кулминацията беше преобразяването на всяко дете в любимото му животно. Възпитаниците ни се забавляваха от сърце, а техните маски останаха на изложба, за да красят фоайето на детската градина.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Моето любимо животно – изложба на маски

Карнавал на есенните плодове и зеленчуци

Есента дойде и беше посрещната от Детска градина „Камбанка“ с „Карнавал на есенните плодове и зеленчуци“. Децата и родителите на II “а” група създадоха весели плодове и зеленчукови творения, които зарадваха всички влизащи в детската градина.

Добре дошла, златна есен!

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Карнавал на есенните плодове и зеленчуци

Великден

На 13.04.2023 г. участвахме във Великденска изложба, организирана от Община Стара Загора. Благодарим на г-жа Кръстина Николова /майката на Александър Николов от Трета група/, за идеята и реализацията на композицията, с която се представихме.

Елионора, Теодора, Божидар, Николай и Лиа от Втора група присъстваха пък на празника и се включиха в боядисването на великденски яйца.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Великден