Среща с Дядо Коледа

Коледно настроение завладя малки и големи в ДГ № 6 „Камбанка“. След като изпратиха своите писма до Северния полюс, децата с огромно вълнение очакваха срещата си с Дядо Коледа. И тя не закъсня. На 16.12.2022 г. малчуганите от детското заведение посрещнаха белобрадия старец. Те го поздравиха с танци, песни и стихотворения, а Дядо Коледа развърза големия чувал и раздаде подаръци за всички. Срещата беше вълнуваща и ще топли детските сърца до следващата година.

Посещение в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, град Стара Загора

На 25.11.2022 г. възпитаниците на ДГ № 6 „Камбанка“, гр. Стара Загора, участваха в инициатива, организирана от Община Стара Загора. Събитието се проведе в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Темата беше свързана с Офлайн поредицата за деца „Детска екологична поредица“ на Николай Татаров и Пепа Павлова.  Авторите прочетоха откъс от произведенията си и засегнаха темата „Пчелите, техният принос и опазването им“. Децата отговаряха на въпроси и впечатляваха със знания и умения. За награда получиха материали за оцветяване. След  това децата бяха интервюирани от Радио Стара Загора-БНР. За децата беше забавно и в същото време обогатиха знанията си.

Да се докоснеш до магията

Истинско магично шоу се разигра за децата от ДГ № 6 „Камбанка“, когато „Спектакълът най-интересните детски фокуси“ гостува в детското заведение. По изключително интересен и увлекателен начин за децата бяха представени различни фокуси. Някои от малчуганите влязоха в роля на асистенти на фокусника Фикси. Впечатлени от програмата възпитаниците на детската градина с нетърпение очакват още срещи с магичния свят.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Среща с Дядо Коледа

Посещение в Държавна опера – Стара Загора

През миналата седмица възпитаниците на ДГ № 6 „Камбанка“ гостуваха на Държавна опера – Стара Загора. Те бяха едни от първите сред детските градини, които  посетиха образователния спектакъл „С ударните инструменти в час“. Децата имаха възможността да се запознаят с разнообразни музикални инструменти – някои познати, а други – не толкова познати като вибрафон, глокеншпил и дори камшик. Сценарият и режисурата са дело на Йова Петкова, а изпълнителите – Мирена Митрева, Атсуфуми Ужиие и Иван Кабамитов показаха на децата, че с ударните инструменти може да се изсвири буквално всичко – „Дяволски танц“, „Пиеса“, „Хоро стакато“, „Китка народни ритми“ и други. В края на спектакъла всички деца разгледаха музикалните инструменти, а някои от възпитаниците на детската градина бяха поканени на сцената, за да влязат в ролята на музиканти. И децата, и екипът на детската градина, останаха с незабравими спомени и обещания за нови срещи.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Посещение в Държавна опера – Стара Загора

Великден

На 21.04.2022 г. – Велики четвъртък – на площада пред Катедрален храм „Свети Николай Чудотворец“ се проведе Великденски конкурс – изложба „Пъстър шарен Великден – 2022 г.“. Участие взеха и децата от ДГ № 6 „Камбанка“. Празникът откриха възпитаниците от Втора група на нашето заведение – Мая Христова и Никол Трифонова със стихотворението „Великден“ от Елисавета Багряна. Пет деца от Четвърта „А“ група се включиха в боядисването на яйца. Всички участници в събитието получиха грамоти и подаръци.

Видеоклип

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Великден

Насоки за обучение за 2021/2022 учебна година

НАСОКИ ЗА ОБУЧЕНИЕ И ДЕЙСТВИЯ В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА
ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ тук

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Насоки за обучение за 2021/2022 учебна година

СЪОБЩЕНИЕ ДО РОДИТЕЛИТЕ ЗА НОВАТА 2021/2022 УЧЕБНА ГОДИНА

Във връзка с откриването на новата 2021 – 2022 учебна година в условията на извънредна ситуация, в която се намираме заради COVID-19, Ви информираме за следните правила тук

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за СЪОБЩЕНИЕ ДО РОДИТЕЛИТЕ ЗА НОВАТА 2021/2022 УЧЕБНА ГОДИНА

Информирано съгласие от родител

Съгласие – родители

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Информирано съгласие от родител

Уважаеми родители,

Уважаеми  родители,

Представяме на Вашето внимание Правилата за организиране на дейностите в ДГ № 6 „ Камбанка“ след възстановяване приема на децата от 01.06.2020 г., които са ни изпратени от МЗ.

Необходимо е да се запознаете с тях и да предприемете действия, свързани с тяхното спазване тук.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Уважаеми родители,

Организация на работата в условията на COVID-19

ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТАТА В УСЛОВИЯТА НА COVID-19 – 2020/2021 УЧЕБНА ГОДИНА

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени за Организация на работата в условията на COVID-19